We leven in een wereld die wordt geteisterd door klimaatverandering. Er zijn een hoop manieren om klimaatverandering tegen te gaan of in elk geval af te remmen. Eén van de beste manieren is om meer bomen op onze planeet te planten en bossen tegen houtkap te beschermen. Bossen zijn de longen van onze planeet en helpen om CO2 om te zetten in zuurstof. Bomen slaan enorm veel CO2 uit de lucht op.

Doneer een boom

CO2 compensatie met planten van bomen

Een belangrijk broeikasgas is koolstofdioxide (CO2). We stoten op onze planeet teveel CO2 uit en daarom treedt er klimaatverandering op. Dit heeft veel schadelijke effecten op onze planeet, de natuur en ons als mens. Daarom is het belangrijk om de CO2 uitstoot van de mens zo snel mogelijk terug te dringen. Omdat het helaas nog even kan duren voordat we zover zijn als mensheid, is het belangrijk om de CO2 die we wel uitstoten zoveel mogelijk te compenseren. Veel CO2 die we uitstoten komt in de atmosfeer terecht, we moeten ernaartoe om dit zoveel mogelijk af te vangen. Een goede manier hiervoor is het planten van bomen

Bomen planten tegen klimaatverandering

Bomen groeien door CO2 op te nemen uit de lucht. De CO2 die bomen opnemen wordt omgezet in koolstofverbindingen om de boom te laten groeien. Bij dit proces komt er tegelijkertijd zuurstof vrij. Essentieel voor mensen en dieren om gezond te leven. Hoe meer bomen en bossen we op aarde hebben, hoe meer capaciteit we hebben om CO2 op te nemen en uit de atmosfeer te halen. Dit helpt om klimaatverandering tegen te gaan.

Verhogen van biodiversiteit

Wist je dat het planten van meer bomen ook goed is voor de biodiversiteit? Veel dieren zijn afhankelijk van omgevingen met bomen en struiken om te leven. Het planten van meer bomen zorgt er dus ook voor dat

Bomen planten voor goed doel

Bij Boes Bos steunen we meerdere goede doelen die zich inzetten voor het planten van bomen en beschermen van bestaande bossen. Boes Bos is een ANBI Stichting met als doel zoveel mogelijk impact te maken tegen klimaatverandering en zoveel mogelijk Nederlanders bewust te maken van deze klimaatverandering.

Bij Boes Bos selecteren we elk jaar opnieuw de projecten en goede doelen welke het meeste impact maken. Wanneer je aan ons als stichting doneert, ben je er zeker van dat je donatie bij een project terecht komt met een zo groot mogelijke impact.

Doneer nu

Een boom cadeau geven

Wil je een duurzaam cadeau geven aan je vriend, familie of collega? Voor bijvoorbeeld een verjaardag, geboorte, bruiloft of jubileum? Geef dan een boom cadeau! Je kunt het cadeaubedrag aan Stichting Boes Bos doneren en het gepersonaliseerde certificaat welke je ontvangt als cadeau doen.

Geef een boom cadeau

Bomen planten in Nederland

Ons doel van Stichting Boes Bos is om voor elke Nederlander één boom te planten. Zo willen we samen met Nederland klimaatverandering tegengaan. We doen dit door donaties op te halen en projecten te selecteren waar we het meeste impact maken tegen klimaatverandering. Zo planten we niet alleen bomen, maar beschermen we ook bestaande bossen.

We doneren ook aan projecten in Nederland. We vinden het namelijk ook belangrijk dat we in onze eigen leefomgeving meer bossen en biodiversiteit krijgen. Weten aan welke projecten we doneren? Bekijk dan onze projectenpagina.

Doneer nu