Volwassen bomen filteren de lucht en dragen bij aan een gezonde omgeving. En dat is nodig, want door huishoudelijke verwarming, de uitstoot van bedrijven en het drukke verkeer is de luchtkwaliteit slecht en bevindt er zich veel fijn stof in de lucht.

Bomen leggen fijn stof vast op hun bladeren en schors. Bij een volgende regenbui spoelt dit fijn stof af naar de bodem. Hierdoor komt het fijn stof niet in onze longen terecht. Luchtfiltratie heeft een positief effect op het verminderen van luchtwegaandoeningen, allergieën en slaapstoornissen.

In samenwerking met Stichting Voedselbosbouw Nederland en Eden Reforestation Projects planten we bomen in binnen- en buitenland.

Meer bomen zorgt voor meer dieren!

Wist je dat bomen goed zijn voor de biodiversiteit? Meer (verschillende) bomen, betekent immers meer dieren en insecten. De wortels van de boom zorgen voor meer ondergronds bezoek in je tuin. De schimmels en bacteriën die ontstaan bij de wortels, zijn namelijk een voedingsbron voor veel bodemdiertjes. Op hun beurt, zorgen die bodemdiertjes ook weer voor een beter leefklimaat voor de boom. Een echte vriendendienst! Ook biedt de boom zelf onderdak aan vogels en insecten. Leuk om nieuwe vogels naar je tuin te trekken.

Plant een boom voor de toekomst

Met het planten van een boom draag je bij aan een groenere en gezonde aarde. Niet alleen voor onze huidige maar ook toekomstige generaties. Dit wilt iedereen toch?

Je krijgt van ons desgewenst een certificaat, wat je kunt delen. Zo maken we elkaar klimaatbewust(er), dus waar wacht je nog op? Geef iemand eens een bosje bomen cadeau of plant een bosje bomen voor jezelf 😉