Wist je dat volwassen bomen lucht filteren en bijdragen aan een gezonde leefomgeving? En dat is nodig, want door huishoudelijke verwarming, de uitstoot van bedrijven en het drukke verkeer is de luchtkwaliteit slecht en bevindt er zich veel fijn stof in de lucht.

Bomen leggen fijn stof vast op hun bladeren en schors. Bij een volgende regenbui spoelt dit fijn stof af naar de bodem. Hierdoor komt het fijn stof niet in onze longen terecht. Luchtfiltratie heeft een positief effect op het verminderen van luchtwegaandoeningen, allergieën en slaapstoornissen.

In samenwerking met Stichting Voedselbosbouw Nederland en Eden Reforestation Projects planten we bomen in binnen- en buitenland.

Wil jij jouw CO2 compenseren met een Bosje Bomen?

Wil je graag jouw vliegreis compenseren? Heb je een verbouwing gedaan, veel kilometers met de auto gereden of heb je een andere reden? Voor CO2 compensatie kun je bij Stichting Boes Bos een donatie doen. Wij helpen dan samen met onze partners duurzame bosprojecten in Nederland en het buitenland. Samen met hen kiezen we tevens voor projecten in ontwikkelingslanden omdat we zo kunnen bijdragen aan betere leefomstandigheden van de lokale bevolking. Daarbij komt dat bomen in de tropen sneller groeien en dus meer CO2 opslaan! Al onze bosprojecten zijn gecertificeerd en garanderen de hoeveelheid vastgelegde CO2. Ook de impact op sociaal, economisch en ecologisch gebied wordt gemonitord en gecontroleerd.

Jouw bedrijf klimaatneutraal?

Heb je de footprint van jouw organisatie in kaart gebracht en wil je structureel CO2 compenseren op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier? Dan kan dat via één van de gecertificeerde bosprojecten die we samen met onze partners doen. We gaan graag een samenwerking aan met jouw bedrijf. Wat ons betreft is de samenwerking geslaagd als de CO2-uitstoot ieder jaar minder wordt. Net zo lang totdat je bedrijf klimaatneutraal is! Doen jullie ook mee? 🙂

Plant nu een boom voor de toekomst!

Met het planten van een boom draag je bij aan een groenere en gezonde aarde. Niet alleen voor onze huidige maar ook toekomstige generaties. Dit wilt iedereen toch?

Je krijgt van ons desgewenst een certificaat, wat je kunt delen. Zo maken we elkaar klimaatbewust(er), dus waar wacht je nog op? Geef iemand eens een bosje bomen cadeau of plant een bosje bomen voor jezelf 😉