Help de bomen ademen

De vrijwilligers van Boes Bos stoppen vanaf 21 oktober met eten. Ze willen daarmee letterlijk stilstaan bij de gevolgen van klimaatverandering. Oprichter Giel Boes neemt het voortouw met 10 dagen vasten. Een aantal van onze 12 vrijwilligers waaronder Gonny, Lara  en Christine vasten 3 tot zelfs 30 (!) dagen mee. Daarmee komen we in totaal boven de honderd dagen niet eten voor het klimaat uit. Iedereen die mee wil doen is van harte welkom, al is het maar een dag zoals een aantal supporters en sympathisanten van de stichting doen.

niet eten voor het klimaat

 
Je hebt afgelopen zomer vast ook genoten van het lekkere zomerweer. Zo’n super warme zomer is natuurlijk ook heerlijk. Maar het is eigenlijk niet normaal voor Nederland. In Nederland regent het steeds langer niet en dan opeens weer zo ontzettend veel, dat het zoals vorige zomer tot grote overstromingen leidde in Limburg, Duitsland en België. Met meer dan 220 slachtoffers tot gevolg. Dat was vreselijk.  

Wij zijn echter niet van het bij de pakken neerzitten. Wist je bijvoorbeeld dat bomen ontzettend belangrijk voor het terugdringen van klimaatverandering? Ze nemen CO2 op en ademen zuurstof uit. Ze zijn de longen van onze aarde. Om klimaatverandering te bestrijden willen we 20.000 euro inzamelen. Met dat geld gaan wij bomen planten en bossen beschermen. Wat we gaan doen: 

  • De aanleg van 5.000 m2 voedselbos in Nederland  
  • De bescherming van 25.000 m2 tropenbos in Costa Rica  
  • Het planten van 33.336 bomen in de tropen rondom de evenaar (wereldwijd)  
  • De ondersteuning van bewustwordingscampagnes voor het klimaat  

Doe mee

Help jij de bossen ademen? Doneer dan nu via onderstaande button Ik doe mee en ga X dagen vasten!  Stuur een mail naar bewust@boesbos.nl

Volg onze actievoerders online: 

LinkedIn Giel

Instagram

Let op! Vasten kan best pittig zijn. Je moet je geestelijk en lichamelijk goed voelen voordat je kunt beginnen. Informeer je goed hoe jij het beste kunt vasten. Gebruik je medicatie of weet je niet zeker of het een goed idee is voor jou? Neem dan eerst even contact op met je huisarts. Samen veilig vasten voor het klimaat!