Ooit was er eens…

 

 

Een hyperactieve ICT nerd met passie voor de natuur. Op jonge leeftijd besloot hij één miljoen bomen te planten. Hij geloofde dat hij hiermee een verschil kon maken door de planeet wat af te koelen en CO2 te compenseren. Zodoende begon hij in 2015 met het planten van 500 bomen, zowel met de hand als met donaties die hij deed. Deze groene stuiterbal nam zich voor om dit doel ieder jaar te verdubbelen… Zo zouden er in 2020 ruim 16.000 bomen bij moeten komen, en dit is gelukt!

 

 

Tot nu toe zijn deze doelstellingen dus behaald en heeft oprichter Giel Boes eind 2020 maar liefst 45.000 bomen geplant. Het mooie is, dat dit anderen leek te inspireren om te helpen. Gaaf toch? Steeds meer mensen vroegen aan Giel waar en hoe ze geld konden doneren om ook ‘een boompje bij te dragen’. Dit varieerde van een tientje tot wel 5.000 euro per persoon! Zowel individuen als bedrijven raakten betrokken, al vond men het lastig te kiezen aan welk goed-bomen-doel te doneren en hoe. Coach Frank Bruining daagde Giel daarom uit zelf een stichting op te richten om dit proces te vereenvoudigen én te versnellen. Samen met Dirk-Jan van Soelen en Lisa Korsten heeft Giel Boes eind 2020 deze ANBI stichting opgericht. Met zijn drieën besturen ze sindsdien het Boes Bos met als doel om zoveel mogelijk bomen te planten, beschermen en mensen klimaatbewust te maken.

 

 

Wat willen wij bereiken?

 

 

Stichting Boes Bos heeft als doel om mensen letterlijk én figuurlijk door de bomen het bos weer te laten zien! Enerzijds door mensen klimaatbewust(er) te maken en anderzijds om middels donaties onze partners te helpen wereldwijd de biodiversiteit te versterken. Onze missie is om één boom per Nederlander te planten. Hoe gaaf zou het zijn als dit er ooit 17,5 miljoen mogen worden?

 

 

Zo maken we onze planeet samen groener en gezonder, voor elkaar én toekomstige generaties.

 

 

Hoe gaan we dat doen?

 

 

De primaire activiteiten van Stichting Boes Bos zijn gericht op fondsenwerving bij particulieren, bedrijven en overheden. Dit doen we door het ophalen van giften (donaties), online en offline. Deze giften kunnen eenmalig zijn, maar ook periodiek. Hierbij promoten we zowel onze eigen initiatieven als die van gelieerde (ANBI) stichtingen waarvoor we fondsen werven en actief mee samenwerken.

 

 

Secundair delen we actief informatie over de voortgang hiervan met donateurs, geïnteresseerden en sympathisanten van de stichting. Dit doen we via diverse kanalen waaronder sociale media en nieuwsbrieven in afstemming met onze samenwerkingspartners, collega-stichtingen en vrijwilligers.

 

 

Samen met onze partners organiseren we activiteiten om mensen bewuster te maken van het belang van bomen planten en biodiversiteit. Dit kan zowel online als offline, denk hierbij aan evenementen zoals boomplantdagen, inspiratiesessies en workshops.

 

 

Stichting Boes Bos gaat met zowel lokale als nationale overheden graag het gesprek aan over het belang van biodiversiteit en bewustwording. Zo blijven we strijden voor meer bomen én minder CO2.

 

 

Wij geloven dat er NU actie ondernomen moet worden. Lees hier waarom.

 

 

Meer weten? In ons ons beleidsplan vind je meer informatie.
Stichting Boes Bos is ANBI erkend, giften zijn fiscaal aftrekbaar (link officieel profiel).