Hoe lang gaan we nog zo door?

Waarom nu in actie komen? Steeds meer mensen willen bewust en gezond(er) leven. De coronacrisis heeft dit proces bij velen al versneld. Denk hierbij aan de behoefte aan goed (lokaal) voedsel, meer de natuur in willen gaan en een gezonder leefklimaat. Langzaam maar zeker komt er dus meer groene bewustwording op gang.

Dit is ook hard nodig, we verbruiken nog altijd (veel) meer dan dat we teruggeven aan onze planeet. Zodoende putten we moeder natuur langzaam maar zeker uit. En dat is zonde natuur-lijk!

Stichting Boes Bos wilt daarom een bijdrage leveren om onze natuur ook ná de coronapandemie blijvend te laten groeien en bloeien. Dus niet alleen nu voor elkaar, ook voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Dit willen wij realiseren door te focussen op de volgende 4 B’s van Boes Bos:

🌳 Bomen planten in binnen- en buitenland.
🫂 Bewustwording creëren over het klimaat.
♻️ Biodiversiteit versterken middels voedselbossen.
🌎 Bescherming van tropisch regenwoud.

Meer weten over Stichting Boes Bos? Of ben jij ook enthousiast geworden om onze missie te steunen? Van waarom nu naar daarom nu?
Dat kan! Alle hulp is welkom en de bomen zijn blij met iedere Euro! Dus neem gerust contact met ons op en wie weet tot in het bos 🙂

Oproep van de oprichter

Beste medemens,

Onze planeet warmt in een rap tempo op. Dit is allang geen nieuws meer en de cijfers liegen er niet om. Helaas lijkt deze opwarming – ondanks prachtige initiatieven – de komende jaren nog volop door te gaan. Terwijl de politiek over creatieve oplossingen debatteert, worden CO2 emissies kunstmatig ‘ge-greenwashed’ door in biomassacentrales houtsnippers te verstoken. Regelmatig worden deze stukjes boom uit het buitenland geïmporteerd, zodat we zelf nét onze klimaatdoelstellingen behalen. Zo zijn er nog meer trucs met veel woorden en weinig actie. Dat doet mij persoonlijk pijn om te zien.

Ondertussen verlangt de consument ernaar om na de coronacrisis de wereld weer rond te vliegen, nieuwe beton-met-stalen huizen te bouwen en met benzineauto’s naar outlets te kachelen om daar vervolgens culinair na te genieten. Al dan niet met industrieel vlees, vaak met vrachtschepen uit verre landen verscheept. Een verwen-inhaalrace is dus niet uitgesloten… Gelukkig doen de meesten dit niet eens bewust. Wij willen dan ook graag helpen door een gezond en groen voorbeeld te geven.

Daarom heb ik samen met een enthousiast bestuur deze stichting opgericht om een groene beweging op gang te brengen. Deze missie willen we verder uitdragen, zowel donateurs als vrijwilligers zijn daarom altijd welkom! Wil jij hiermee helpen of ken je iemand? Neem dan contact met ons op.

Op een gezonde planeet, met heel veel bomen 🙂


Giel Boes


PS: meer weten? Lees dan ons unieke verhaal.

Giel Boes over Waarom nu