Bossen beschermen

Regenwouden zijn de oudste en meest rijke ecosystemen die er nog zijn op aarde. Sommige regenwouden in Azië zijn wel meer dan 100 miljoen jaar oud! Iedereen kent het Amazone regenwoud, dat de grootste en rijkste biodiversiteit op onze planeet herbergt. Maar er zijn ook prachtige regenwouden in Azië, Afrika en een stukje van Australië.

Helaas wordt het regenwoud ernstig bedreigd. Bomen worden gekapt ten behoeve van landbouw, voor palm-, soja- of ananasplantages. Maar ook wegenbouw en de winning van grondstoffen zoals turf en hout vormen een grote bedreiging. Meer dan de helft van de regenwouden is hierdoor de afgelopen 50 jaar verdwenen!

Regenwouden nemen gigantisch veel CO2 op. En ze zijn de woonplaats van de meest fantastische dieren, insecten en planten. Nergens ter wereld is de biodiversiteit zo groot als in het regenwoud! Het grote voordeel van een bestaand bos is dat het al perfect is. Je hoeft er helemaal niks meer aan te doen.

De beste manier om het regenwoud te beschermen, is door er zelf stukken van te kopen en te beheren. Zo kan het bos niet meer economisch worden uitgebuit! Ons doel is om zoveel mogelijk oerwoud te kopen en in stand te houden. Boes Bos is vooral actief in het prachtige regenwoud in Costa Rica. Help je ons de regenwouden beschermen?

Ja, ik wil ook een stukje regenwoud beschermen!