Er was eens...

Het begon allemaal met Giel Boes, de oprichter van Boes Bos. Een hyperactieve nerd met passie voor de natuur. Op jonge leeftijd maakte hij zich al grote zorgen over klimaatverandering en het verlies aan bossen en biodiversiteit. Hij wilde niet langer machteloos toekijken en besloot van de ene op de andere dag om een leuk aantal bomen te planten. Dit aantal betrof 1 miljoen, maar is inmiddels bijgesteld...

Destijds een krankzinnige hoeveelheid bomen voor één persoon. Maar het bleef niet bij dromen. In 2015 plantte Giel 500 bomen door donaties te doen én door zelf de mouwen op te stropen. Dat smaakte naar meer en hij besloot het aantal bomen ieder jaar te verdubbelen. En dat is hem gelukt! Duizend bomen in 2016, 2.000 in 2017, 4.000 in 2018, 8.000 in 2019 en 16.000 bomen in 2020! 💪 

Missie geslaagd dus. Maar er gebeurde nog iets anders. Giels acties om klimaatverandering tegen te gaan inspireerden anderen om mee te helpen. Steeds meer mensen vroegen hem hoe en waar ze geld konden doneren ‘om ook een boompje bij te dragen’. Dit varieerde van 10 euro tot wel 5.000 euro per persoon! Zowel gewone mensen die zich zorgen maakten om klimaatverandering als bedrijven raakten betrokken. Aan wie ze moesten doneren, bleven ze een lastig punt vinden.

Coach Frank Bruining daagde Giel uit dan zelf maar een stichting op te richten om mensen het zoekwerk uit handen te nemen. Samen met Dirk-Jan en Lisa richtte hij eind 2020 de Stichting Boes Bos op met als doel om een boom per Nederlander te planten én 1 miljoen mensen te inspireren (klimaat)bewuster te leven.

Vandaag de dag is Boes Bos een ANBI gecertificeerde stichting met 15 vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de vier pijlers van Boes Bos:  

Steun ons

Ons team