• Bomen planten in Afrika's Grote Groene Muur

  De tropen zijn de longen van de wereld. Deze liggen niet alleen in de Amazone maar ook in Afrika. Met het giga 'Grote Groene Muur' project wordt de oprukkende Sahara woestijn bestreden. Deze groene muur wordt 15km breed en 8.000km lang (!) en gaat helemaal van oost naar west Afrika. Het doel is zo het landschap te transformeren naar een groener gebied. Zo verbeteren ook de levensomstandigheden van enorm veel mensen. Tevens levert het 10 miljoen banen op tegen 2030. Desa’a Forest (Ethiopië) is een van de projecten die Boes Bos steunt, in samenwerking met WeForest. Het doel is om aldaar 158 ton CO2 per hectare te gaan opnemen, met 973 bomen per ha.

  Meer info op WeForest.org 
 • Beschermen van tropenbos in Costa Rica

  Al sinds de oprichting van Boes Bos werken we vol trots samen met Stichting Oasebos. Samen kopen we tropisch regenwoud in Costa Rica, dat vervolgens actief beschermd wordt. Caño Cureñita is een van de gebieden die we financieel ondersteunen. Het behelst in totaal 97,6 ha en is evenals El Cerrito en Copalchi gelegen in het Maquenque gebied, niet ver van de grens met Nicaragua. Het ultieme doel van Oasebos is om grote, aaneengesloten natuurgebieden te verbinden. Om de bossen te beschermen werkt deze mooie stichting samen met bosbeheerders in Costa Rica. Zij controleren op stropers en andere verstoringen van het regenwoud.

  Check hier de Oasebossen 
 • Biodiversiteit 'Boesten' in de landbouwtransitie

  In samenwerking met onze partner Voedselbosbouw steunen we diverse nieuwe en bestaande voedselbossen op Nederlandse bodem. Met het programma 'Duurzame Doorbraak' worden boeren geholpen in de landbouwtransitie, naar een duurzamer business model. Wouter van Eck is de initiatiefnemer van deze stichting en grondlegger van voedselbos Ketelbroek. De chefkok van het botanische restaurant de Nieuwe Keuken oogst hier en heeft maar liefst 2 Michelinsterren én een groene ster. Voedselbossen zijn dus het bewijs van lekker én gezond eten. Om Wouter te citeren: 'Wat gezond is voor jezelf, is vaak ook gezonder voor onze planeet.'

  Bekijk hier alle Voedselbosbouw projecten 
 • Boom voor een kerstboom met TOF Boeket

  Kerstbomen sneuvelen vaak in het voorjaar en dat is zonde! Je kunt ze ook ergens planten of hergebruiken. TOF Bloemen draagt op een positieve manier bij aan de strijd tegen klimaatverandering en het behoud van bossen. In de kerstperiode doen ze daarin de 'BOOM VOOR EEN BOOM' actie. Dit houdt in dat voor elke verkochte kerstboom bij TOF, een nieuwe boom zal worden geplant. De volgende stap is de samenwerking te intensiveren door ook boeketten te gaan compenseren met een boom. Bloemen worden vaak in kassen gekweekt, waarvoor behoorlijk wat gas nodig is. Mooi om te zien dat steeds meer ondernemers bewuster worden en zo hun 'boompje' bijdragen.

  Koop een boeket of kerstboom via TOF 
 • Natuureducatie in Voedselbos Eindhoven

  Vlakbij het centrum van Eindhoven, tegen landgoed de Wielewaal vind je dit groene pareltje. Hier kan geplant, geïnspireerd én geoogst worden. Door jong en oud! Vol trots geeft Maartje hier de nodige natuureducatie en rondleidingen. Ook worden er in het plantseizoen (de winter) nieuwe voedselbosjes aangelegd door bedrijven zoals Itility. Stichting Boes Bos helpt hierbij als ambassadeur en heeft er zelf ook mooie teamuitjes mogen beleven. Klimaatgesprekken Eindhoven was er ook al te gast, maar er worden ook Tai Chi lessen gegeven en diverse workshops. Denk aan fermenteren, wildplukken en het zelf maken van kruidenthee. Wat wil je nog meer om te connecten met de natuur?

  Meer info op VoedselbosEindhoven.nl 
 • Bellen voor de Bomen

  Met enige regelmaat kloppen initiatiefnemers bij ons aan met briljante plannen. Zo kwam Franck Fielemon van de Omzetcoach op het gave idee om een werkdag te doneren voor de bomen. Hij belde niet alleen, maar werd geholpen door vrienden en collega’s zoals Hans Bosman, Koos Scholtens, Charlotte Krielaart, Anneke Simons, Jonathan Fokker, Mark Vos en Carlijn ten Bos. Aan het eind van de dag was er 7.600 euro ingezameld dat verdeeld werd aan projecten van onze stichting en de Black Jaguar Foundation. De dagen erna bleven de donaties binnenkomen, waarmee veel bomen geplant én bossen beschermt worden. Geweldig initiatief toch? Bedenk jij de volgende (stunt)actie?

  Bezoek de Omzetcoach voor meer info