Frequently Asked Questions

Hieronder vind je een overzicht met veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, neem dan even contact met ons op. 

 1. Waar worden de bomen geplant?
  In Nederlandse Voedselbossen en in de tropen rondom de evenaar. Daar is het immers altijd zomer en meer CO2 opname. 😊

 2. Waarom meer impact in de tropen?
  Groeit sneller. Meer CO2 per boom. Evenaar altijd zomer. Arbeid en bomen goedkoper.

 3. Wat kost een boom?
  Locatie afhankelijk. In de tropen is dit gemiddeld 1 euro per boom en in ons mooie landje 6 euro per (voedselbos)boom. Met onze 4B formule ben je hiermee gemiddeld 4 euro per boom kwijt, terwijl je ook nog eens tropisch regenwoud beschermd. Bovendien 'Boest' je hiermee ook onze Bewustwordingsprojecten, misschien wel het allerbelangrijkste. 💪

 4. Waarom bomen?
  Bomen zijn mega CO2 slurpers. Ze transporteren bovendien water over het land en dragen bij aan het gehele ecosysteem. Ze zijn een soort fundamenten voor de hele flora en fauna.

 5. Hoe weet je zeker dat de bomen geplant worden?
  We werken enkel met ANBI gecertificeerde stichtingen en partners die daar op toe zien. Als je niet doneert, weet je zeker dat er niks aan komt...

 6. Is de donatie fiscaal aftrekbaar?
  Ja, we zijn ANBI gecertificeerd.

 7. Wat is een Voedselbos?
  Een voedselbos is een door mensen gecreëerde plantengemeenschap (planten, bomen en struiken) met een extreem hoog aantal eetbare soorten. De biodiversiteit, (ecologische) veerkracht en productiviteit (van biomassa) van een voedselbos zijn hoog. Een voedselbos is volledig zelfvoorzienend en klimaatbestendig.

Nog steeds vragen? Neem dan even contact met ons op. Wij zijn een jonge stichting dus vele zaken kunnen allemaal beter en bedenk dan dat wij een vrijwilligersorganisatie zijn en specialisten zijn duur. Ben jij zo'n specialist en wil je ons helpen dan horen wij graag van jou.