Wat we doen

Stichting Boes Bos strijdt voor een groenere én gezondere planeet voor iedereen! Dit doen we door het planten en beschermen van bossen in binnen- en buitenland. Zo ondersteunen we bijvoorbeeld Nederlandse boeren met de landbouwtransitie via biodiverse voedselbossen. 🍎

Een stukje zuidelijker, rondom de evenaar, financieren we projecten voor de aanplant van tropenbossen en biodiversiteitscorridors. Denk bijvoorbeeld aan het mega 'Great Green Wall' project in de Afrikaanse Sahara. Hiermee dragen we direct bij aan de opslag van CO2, verbeteren we de bodem en bevorderen we de biodiversiteit in nieuwe en bestaande (tropen)bossen.

Doe een donatie en steun onze projecten

Daarnaast helpt Boes Bos tropenbossen te beschermen in Costa Rica. Regenwouden zijn de oudste en meest diverse bossen die we nog hebben op aarde. Ze nemen veel CO2 op en herbergen de grootste biodiversiteit op onze planeet. Zo dragen we bij aan het behoud van unieke plant- en diersoorten en de opname van CO2. Wist je dat Costa Rica op slechts 0,3% van het aardoppervlak maar liefst 5% van alle flora en fauna huisvest?

Last but not least: we organiseren stuntacties en bewustwordingscampagnes waarin we laten zien dat het makkelijker is dan je denkt om (klimaat)bewuster te leven. Boes Bos is er voor iedereen: jong en oud, bedrijven en particulieren. Het is onze missie om een boom per Nederlander te planten én 1 miljoen mensen te inspireren. Want de CO2 die we niet uitstoten, hoeft ook niet gecompenseerd te worden toch?

Meer weten? Check onze projecten!