Wat we doen

Stichting Boes Bos wil de gevolgen van klimaatverandering bestrijden. De stichting helpt bomen planten over de hele wereld. We planten voedselbossen in Nederland en gemengde bossen rondom de evenaar. Zo dragen we direct bij aan de opslag van CO2, verbeteren we de bodem en bevorderen we de biodiversiteit in de nieuwe bossen.

Daarnaast helpt Boes Bos tropisch regenwoud beschermen in Costa Rica. Regenwouden zijn de oudste en meest diverse bossen die we nog hebben op aarde. Ze nemen veel CO2 op en herbergen de grootste biodiversiteit op onze planeet. Zo dragen we bij aan het behoud van unieke plant- en diersoorten en de opname van CO2.

Daarnaast voeren we bewustwordingscampagnes waarin we laten zien dat het makkelijker is dan je denkt om klimaatbewuster te leven. Boes Bos is er voor iedereen: jong en oud, bedrijven en particulieren. Het is onze missie 17,5 miljoen bomen te planten en 1 miljoen mensen te inspireren tot klimaatbewuster leven voor het einde van 2028. Want de CO2 die we niet uitstoten, hoeft ook niet te worden opgeslagen!

Ik doe mee