Working Spirit maakt impact met bomen

Working Spirit maakt impact met bomen

Onlangs ontvingen wij een ontzettend mooie donatie van €2.500,- van de organisatie Working Spirit. Dit detacheringsbedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en bewijzen dat met de Working Spirit Foundation. Wat dit precies inhoudt en waarom zij hebben gekozen om te doneren aan Boes Bos? Daar vertellen wij je graag meer over!

Working Spirit is een ervaren no-nonsense detacheerder die zich richt op IT-talenten. Zij willen daarbij impact maken op collega’s, klanten, relaties en de omgeving. En dat laatste laten ze zien met de Working Spirit Foundation!

Working Spirit Foundation

Met de Working Spirit Foundation investeert Working Spirit in een duurzame toekomst. Een deel van de uren die gefactureerd worden binnen dit detacheringsbedrijf wordt geïnvesteerd in de foundation en daarmee ondersteunen zij toffe projecten, zoals bijvoorbeeld Boes Bos.

De Working Spirit Foundation zet zich in voor de Sustainable Development Goals en doet dit door regelmatig een bepaald bedrag te doneren aan goede doelen, maar ook door bijvoorbeeld sponsoracties, samen met collega’s afval ruimen tijdens de World Cleanup Day en het doneren van oude laptops die nog een ronde mee kunnen!

‘’Bij Boes Bos weet je dat je echt impact maakt’’

'’Eén van de zaken die we belangrijk vinden is natuurlijk onze omgeving.'' Vertelt Frans Scheuneman, voorzitter van de Working Spirit Foundation. ‘'We weten dat het ontzettend belangrijk is om te zorgen dat er genoeg bomen geplant worden. Ieder jaar selecteren wij een aantal mooie projecten die bijdragen aan een of meerdere SDG’s. Deze krijgen dan een bepaald bedrag van ons.”

En wat een mazzel voor Boes Bos, dat Working Spirit de waarde inziet van bomen. En dat zij voor Boes Bos hebben gekozen is niet zomaar, vertelt Frans: ‘’Wij hebben voor Boes Bos gekozen, omdat je bij Boes Bos precies ziet wat jouw donatie doet. Ze laten precies zien hoeveel bomen ze er voor kunnen planten, hoeveel bos ermee beschermd wordt, et cetera. Bij een grote organisatie is het vaak lastig om in te schatten waar je geld precies naartoe gaat. Daarom kiezen wij graag wat kleinschaliger, zoals Boes Bos. Je krijgt een concreet beeld van waar je geld naartoe gaat. En dan weet je dat je echt impact maakt!’'

Bomen planten

Ook impact maken met jouw bedrijf?

Stel je voor: jullie organisatie heeft het dik voor elkaar. De zaken lopen op rolletjes. Toch wringt er iets. Jullie zijn je bewust van de impact die jullie als organisatie maken en zijn ongerust over de gevolgen van klimaatverandering. Tijd om zelf verandering te maken, dus! Letten op energieverbruik, afval scheiden makkelijker maken, herbruikbare mokken gebruiken in plaats van wegwerpbekers: jullie zijn al aardig op weg. Toch kunnen jullie nog wel dat extra steuntje in de rug gebruiken.

 

Hoe stichting Boes Bos helpt om impact te maken

Stichting Boes Bos staat klaar om jouw organisatie te helpen bij het realiseren van jouw groene ambities op verschillende manieren. We zijn overtuigd van oplossingen die effectief zijn. Enerzijds op het gebied van het verminderen van CO2-uitstoot, en anderzijds het bevorderen van CO2-opslag. Wat betreft het eerste kunnen we praktische tips bieden om je te helpen. Wat betreft het tweede: bij Boes Bos investeren we in de aanplant van bossen en het herstel van de natuur.

Enkele voorbeelden van samenwerken met onze stichting:

  • Boek een spreker uit ons team die een lezing of impact sessie geeft over hoe je je CO2 footprint al op simpele wijze kunt verkleinen.
  • Sponsor ons, net zoals Working Spirit gedaan heeft, zodat we namens jouw organisatie kunnen investeren in bossen. Hier krijg je tevens een certificaat van.
  • Overweeg ons CO2 neutrale kerstpakket of geef een 'Bosje Bomen' cadeau als relatiegeschenk.

Ben je er nog niet helemaal uit op welke manier jij impact wil gaan maken? Neem dan contact op! Wij helpen je graag verder in het waarmaken van jouw groene ambities!
Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.