PERSBERICHT: Stichting Boes Bos stopt 100+ dagen met eten voor het klimaat

Diverse vrijwilligers en sympathisanten van stichting Boes Bos stoppen vanaf vrijdag 21 oktober met eten. Ze vragen met de actie aandacht voor het klimaat. Door niet te eten staan ze letterlijk stil bij de gevolgen van klimaatverandering.

De meeste mensen hebben afgelopen zomer genoten van het warme zomerweer. Maar eigenlijk was deze zomer niet normaal voor het Nederlandse klimaat. In Nederland regent het steeds langer niet en dan opeens weer zo ontzettend veel, dat het zoals vorige zomer tot grote overstromingen leidde in Limburg, Duitsland en België. Met meer dan 220 slachtoffers tot gevolg.

Stichting Boes Bos wil op een positieve manier klimaatverandering tegengaan door het planten en beschermen van (voedsel)bossen in binnen- en buitenland. Door 100 dagen+ te vasten wil de stichting 20.000 euro ophalen. De opbrengsten komen ten goede aan vier doelen:

  1. De aanleg van 5.000 m2 voedselbos in Nederland
  2. De bescherming van 25.000 m2 tropenbos in Costa Rica
  3. Het planten van 33.333 bomen in de tropen rondom de evenaar
  4. De ondersteuning van bewustwordingscampagnes voor het klimaat

Bomen zijn ontzettend belangrijk voor het terugdringen van klimaatverandering. Ze nemen CO2 op en ademen zuurstof uit. Ze zijn de longen van onze aarde.

Oprichter Giel neemt het voortouw met 10 dagen vasten. Een aantal van de Boes Bos vrijwilligers en sympathisanten doen ieder mee voor 3 tot zelfs 30 (!) dagen. Maar iedereen kan zich aansluiten, z’n vork en mes neerleggen en geld inzamelen voor het klimaat! Al is het maar voor een dag.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.