BN-ers Bomineren 💪

Wij doen weer een ludieke stuntactie! Dit keer geen 10 dagen hongerstaking of zwijgen door ADHD-ers, maar het ‘Bomineren’ van groene BN-ers.

De allerduurzaamste BN‘ers krijgen een persoonlijke ‘Ereboom’ cadeau. Met deze actie brengen we het belang van bomen onder de aandacht én moet € 50.000 worden opgehaald voor het ‘groene doel’. Hiermee worden ruim 15 duizend bomen geplant (in binnen- en buitenland) en 6 hectare tropisch regenwoud beschermd.

In de top 5 groenste BN-ers staan Carice van Houten, Arjen Lubach, Sieger Sloot, Guido Weijers en Susan Smit. Ze voelen zich zeer ‘verbomineerd’ aldus Lubach. De erebomen worden geplant in het ‘Groene BN-er Bos’ op landgoed Zonheuvel, centraal in Nederland. Wil jij erbij zijn of een kijkje nemen?

Zie voor meer info de volgende links, video en tekst:


Voor deze stuntactie werkt de stichting samen met MeerBomenNu, een initiatief van Urgenda. Zij hebben de Klimaatzaak tegen de staat gewonnen en leveren de Erebomen. Deze bomen zijn heel bijzonder, want het zijn kansarme zaailingen die worden gered van plekken waar ze anders niet groot kunnen worden. Een soort adoptie eigenlijk. Dankzij een groot vrijwilligersnetwerk krijgen deze boompjes een kans op plekken waar ze wél kunnen groeien. Duurzaam, logisch en goed voor het klimaat en de biodiversiteit!

De missie van Boes Bos is het planten van één boom per mens en het inspireren van een miljoen Nederlanders om milieubewuster te leven. Dit alles voor een groene én gezonde planeet, voor iedereen. Deze samenwerking past daar perfect in!

Doneer nu en steun ons

"Wat Boes Bos zo bijzonder maakt, is het feit dat we nu voor 100% draaien op vrijwilligers. Dit betekent dat al onze donaties volledig worden ingezet voor een gezonde en groenere wereld. Het is echt geweldig om te zien hoe ons team van vrijwilligers samenwerkt om een duurzamere toekomst te realiseren!" aldus oprichter Giel Boes. Zelf plant hij als vrijwilliger bomen sinds 2015 en doneert een deel van zijn inkomen aan het ‘groene doel’. Hij besloot ooit voor een miljoen bomen te gaan omdat flora, fauna én de mensheid dit keihard nodig hebben. Deze ambitie is “een beetje uit de hand gelopen”.

Met onze 4 B's werken we aan een gezonde en groenere wereld:  
  • Bomen planten (in NL voedselbossen en tropenbossen) 
  • Bossen beschermen (regenwouden) 
  • Biodiversiteit bevorderen 
  • Bewustwording vergroten over het klimaat en belang van bomen 

Doneer nu en steun ons